BoekUwBuitenhuis.nl
Omgeving

Omgeving Vakantiepark Hessenheem

3 redenen voor een vakantie bij Vakantiepark Hessenheem

Een vakantie in Twente bij Bospark Markelo op Vakantiepark Hessenheem staat in het teken van leuke uitstapjes met z'n tweeën of met het gezin, fietsen en wandelen over de Sallandse Heuvelrug en andere natuurgebieden en het bewonderen van de vele oude landgoederen en kastelen in de regio.


 

1. Uitstapjes met z'n tweeën of het hele gezin

Bent u op vakantie met kinderen? Een rit met het wegtreintje Treintje Bello is een leuke manier van vervoer om de prachtige bosrijke en landelijke omgeving van Hellendoorn en Nijverdal eens op een andere manier te beleven. Voor wat meer spanning en avontuur kunt u een bezoek brengen aan Avonturenpark Hellendoorn of Kartplaza in Nijverdal. 

Een stap terug in de tijd doet u tijdens het jaarlijkse Dickens Festijn in Deventer. Het klimbos in Ruurlo is leuk voor zowel jong als oud of probeer de uitgang te vinden in het nabijgelegen doolhof, het grootste doolhof van Nederland!

2. Historische kastelen en landgoederen

Het is haast onmogelijk om te kiezen welk kasteel of landgoed u gaat bezoeken, want het aanbod is groot. We geven u een paar tips. Weldam, gelegen in de schitterende bosrijke omgeving van zuid-west Twente in de gemeente Hof van Twente, is één van de grotere landgoederen van Oost-Nederland. Kasteel Twickel in Delden ligt in het centrum van het landgoed. De oorsprong van het huis en zijn bewoners gaat terug naar 1347. Sla zeker de tuinen van het landgoed niet over.

Landgoed Warmelo is gelegen in Diepenheim, gemeente “Hof van Twente”. Het Warmelo dateert van 1339. Het kasteel wordt omgeven door een park, met een totale oppervlakte van 7 hectare. Via een gemarkeerde wandelroute maakt u kennis met vier eeuwen tuin-architectuur. Tot slot ligt op het mooi gelegen landgoed Verwolde een edelmanshuis omringd door een tuin, park en het bosgebied Oranjewoud met vijvers en landbouwpercelen. 

3. Fietsen en wandelen over de Sallandse Heuvelrug

In de directe omgeving van Vakantiepark Hessenheem vindt u een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden. Zeer de moeite van het bezoeken waard is het Natuurgebied De Borkeld. Dit natuurgebied kenmerkt zich door een glooiend landschap met heide, veen en jeneverbessen.

Het echte pareltje in de omgeving is natuurlijk Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Op deze bijzondere plek fiets en wandelt u door uitgestrekte bossen, over golvende heidevelden en langs immense zandverstuivingen.

Klaar om de omgeving van Markelo te ontdekken?

Aan de rand van het bos vindt u ons rustig gelegen vakantiepark met luxe vrijstaande vakantiewoningen die van alle comfort zijn voorzien. Het terrein is schitterend aangelegd met grote waterpartijen, bruggetjes en mooie beplanting.

Onze lodges zijn geschikt voor 2 tot 6 personen en liggen op een vrijstaande locatie in het bos. Wilt u genieten van een beetje extra luxe tijdens uw vakantie in Markelo? Bekijk dan eens de Bos Lodge met wellness.

Hier vindt u Bospark Markelo⤵

 
8,9

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,9.

Veelgestelde vragen

🏘️ Waar in Overijssel huur ik een 6-persoons vakantiehuis?

Een vakantiehuis voor 6 personen in Overijssel huurt u bij Vakantiepark Hessenheem. Uw luxe lodge ligt midden in de natuur bij het gezellige plaatsje Markelo in Twente. Komt u voor een weekendje weg of voor een week lang vakantie in Twente?

☀️ In welke vakanties kan ik terecht bij Vakantiepark Hessenheem?

Of u nu in een van de vakantieperiodes op vakantie wilt of juist buiten het hoogseizoen om, u kunt altijd een huisje boeken bij Vakantiepark Hessenheem. Wij zijn namelijk het hele jaar geopend! Verblijven op een unieke locatie wanneer het u uitkomt, dat is toch heerlijk?

🌱 Waar boek ik een huisje midden in de natuur?

Bij Vakantiepark Hessenheem kunt u verblijven in een natuurhuisje in Overijssel. Niet alleen op het park zelf maar ook in de omgeving voert de natuur de boventoon. Laat uw dagelijkse leven even achter en kom genieten van de natuur in Twente.

📍 Waar ligt Vakantiepark Hessenheem?

Vakantiepark Hessenheem is een vakantiepark in Twente, gelegen bij Markelo. Steden als Enschede, Hengelo, Almelo en Deventer liggen op korte afstand van ons vakantiepark. Tevens verblijft u temidden van diverse natuurgebieden als u een vakantiehuis boekt in Markelo.